Casual kleding dames en heren


Etiquette kleding kan nodig zijn, bij officiële gelegenheden zoals een ceremonie, gala, première. De dresscode bepaalt vaak wat voor soort kleding je aan moet. Wanneer mensen een uitnodiging de deur uit doen met een bepaald thema of dresscode, gaan ze er vanuit dat je je dan ook daar aan houdt. Maar weet jij wel hoe je gekleed moet gaan bij de dresscode black tie of bijvoorbeeld tenue de ville?

Er zijn verschillende soorten kleding etiquette en dresscodes. De meest voorkomende zijn:

  • Casual - informal
  • Smart casual
  • Tenue de ville
  • Coctail attire
  • Black tie

Bij een casual outfit gaat comfort boven presentatie. Onder casual kleding wordt ook wel vrijetijdskleding verstaan. Casual is een zeer breed begrip waardoor er een erg veel kledingstukken en combinatiemogelijkheden zijn. Zowel vrouwen als mannen gaan bij een casual outfit informeel, sportief en comfortabel gekleed. Voor de vrouwen kan dit een katoenen broek of linnen rok. Voor mannen kan gekozen worden voor een nette spijkerbroek of katoenen broek. Het bovenstuk mag zowel door mannen als vrouwen zelf ingevuld worden, zolang het maar past bij de rest van de outfit. Casual kan heel modieus en trendy zijn en betekent absoluut niet dat het er ouderwets of slordig uit moet zien.   

Smart casual is lastig te definiëren maar houdt in ieder geval in dat je netjes gekleed gaat, maar dat je niet in pak hoeft. Zowel de man als de vrouw gaat dan gekleed in een elegante modieuze outfit. Voor de heren kan dit een smal uitgesneden pantalon met getailleerd overhemd, of een  linnen kostuum zijn. Voor de dames is een linnen colbert met bijpassende rok een goede optie. 
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Etiquette